top of page

Vi har några favoriter som vi gärna delar med oss av...

På Halmstad Gårdshotell bor du på landet men mitt i stan. Vi ligger mitt emellan Halmstads Centrum och Tylösand. På gården har vi höns och kaniner och det är inte ovanligt att vi får besök av rådjur, räv eller älg. Samtidigt har vi fem matbutiker, tio restauranger, stranden och systembolaget inom 2,5 km. Kanske är vi också det hotell i Sverige som har närmast till fem olika golfbanor.   

Våra närmsta grannar (0 m)

Vårt läge är högst upp i Söndrum bredvid kyrkan och Hertz Minne samt ett stenkast från Söndrumshallen. Söndrums kyrka är gammal och anrik med en mycket välskött kyrkogård. Församlingsgården är helt nybyggd och har konferenslokaler för uthyrning. Hertz Minne med sin pampiga herrgårdsbyggnad är traktens bygdegård och hyrs ut till fester och sammankomster. Söndrumshallen erbjuder alla former av racketsport från padel, tennis till badminton.  

Söndrums Centrum (1 km)

Promenera på grusstigar genom skogen till Söndrums centrum och du finner: bibliotek, apotek, tandläkare, blomsterbutik, tvätteri, hårfrisör, pizzeria, thairestaurang, sushi, wraps och en riktigt bra matbutik. Med andra ord: nyttja charmiga, välsorterade Söndrums Centrum.  

Bageri & konditori (2-4 km)

Vår absoluta favorit är Krantz Brödbod, en lokal pärla. En annan klassiker i Halmstad är Konditori Regnbågen. Hela Hallands kändiskonditor är My Feldts Feldt's Bröd & Konfekt. Alla tre är bra på sitt sätt. 

Restauranger 

Hygge är vi stammisar året om. Hygge är som bäst på plats men maten är så god att vi ofta köper take away. Restaurang Salt på Tylösand har både läge och klass. Här kan du äta fint och umgås med Tylösands finaste. Vi gillar Grötvik och älskar att där finns en hamnkrog på sommaren. Hamnkrogen i grötvik serverar enklare rätter och miljön är anspråkslös. Vill du istället avnjuta middagen på stranden med tårna i sanden är det The Sunset i Frösakull som gäller.   

 

Glass 

Vad är en sommar utan glass? Var serveras den bästa glassen? Vi har tre favoriter där Mr Gelato slår allt. Hemmagjord glass som du köper hos Krantz Brödbod eller direkt hos Mr Gelato i Gullbrandstorp (butiken ligger i ett garage i ett villaområde). Riccardos är en liten italiensk pärla som ligger i Möllegård. Vid Möllegård startar Prins Bertils Stig och går sedan hela vägen efter vattnet in till centrum. Tivolikiosken är My Feldts senaste skapelse, en glasskiosk intill Tivolikiosken. 

Bad och stränder 

I Halmstad är det knökat med fina stränder. Promenera ner till Söndrums Centrum och fortsätt mot havet och du kommer till vår närmsta strand (ca 2 km). Vår absoluta favorit är dock stranden i Frösakull gärna vid The Sunset. Eftersom vi har barn så älskar vi Brottet. Det kommunala utomhusbadet med fri entré.

Golf 

Skall man lägga 4-5 timmar på en golfbana så skall den vara bra, gärna riktigt bra. Golf i Halmstad innebär att du måste spela norra och södra banan på Halmstad GK. Behöver du istället träna finns inget bättre alternativ än Halmstad Golfarena.

bottom of page