top of page

Tips...

På Halmstad Gårdshotell bor du på landet men mitt i stan. Vi ligger mitt emellan Halmstads Centrum och Tylösand. På gården har vi höns och kaniner och det är inte ovanligt att vi får besök av rådjur, räv eller älg. Samtidigt har vi fem matbutiker, tio restauranger, stranden samt systembolaget inom 2,5 km. Kanske är vi också det hotell i Sverige som har närmast till fem olika golfbanor.   

Våra närmsta grannar (0 m)

Vårt läge är högst upp i Söndrum bredvid kyrkan och Hertz Minne samt ett stenkast från Halmstad Sportcenter och Gymnastikens husSöndrums kyrka är gammal och anrik med en mycket välskött kyrkogård. Kyrkans församlingsgård är helt nybyggd och har konferenslokaler för uthyrning. Hertz Minne med sin pampiga herrgårdsbyggnad är traktens bygdegård och hyrs ut till fester och sammankomster. Halmstad Sportcenter erbjuder alla former av racketsport från padel, tennis till badminton och squash. Gymnastikens hus är platsen för gymnastik och gymnaster i Halmstad. 

Söndrums Centrum (1 km)

Promenera på grusstigar genom skogen till Söndrums centrum och du finner: bibliotek, apotek, tandläkare, blomsterbutik, tvätteri, hårfrisör, pizzeria, thairestaurang, sushi, wraps och en riktigt bra matbutik. Med andra ord: nyttja charmiga, välsorterade Söndrums Centrum.  

Bageri & konditori (2-4 km)

Vår absoluta favorit är Krantz Brödbod, en lokal pärla. En annan klassiker i Halmstad är Konditori Regnbågen. Hela Hallands kändiskonditor är Feldt's Bröd & Konfekt som ägs av My Feldt. Alla tre är bra på sitt sätt. 

Bad och stränder 

I Halmstad är finns det massor med fina stränder. Promenera ner till Söndrums Centrum och fortsätt mot havet och du kommer till vår närmsta strand (ca 2 km). Vår absoluta favorit är dock stranden i Frösakull, men ingen får lämna Halmstad utan att man besökt stranden i Tylösand. Eftersom vi har barn så älskar vi Brottet som är det kommunala utomhusbadet med fri entré.

Golf 

Ska man lägga 4-5 timmar på en golfbana så skall den vara bra, gärna riktigt bra. Golf i Halmstad innebär att du bör spela norra och södra banan på Halmstad GK. Behöver du istället träna finns inget bättre alternativ än Halmstad Golfarena. Där finns alla förutsättningar för att du skall bli en bättre golfare. 

bottom of page